penaja

Thursday, October 18, 2012

peragut yang malang

Kuala selangor - 19/10/12, begitulah nasib malang kepada 2
peragut yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk
kampung kayu manis, menurut saksi,hj rais 48,
salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan
kedua-dua peragut ini telah membawa keluar parang tajam

yang berkilat lalu mahu menetak leher peragut itu...tapi
sempat dihalang oleh jirannya...namun ketika peragut itu
ditangkap, 
pihak saksi mengatakan tidak ada apa2 barang

yang berharga yang didapati pada peragut itu.
Salah seorang penduduk tempatan juga ketua kampung disitu
pula yang berang pada peragut itu telah memerintah anak
buahnya menyembelih kedua2 peragut ini,kaki2 peragut itu
diikat...dengar takbir yang bergema...dia telah sembelih
peragut tanpa rasa belas kasihan...darah menyembur
keluar,orang tempatan tidak berani menghalang perbuat
ketua kampung itu,kerana yang disembelih itu ialah sekor
kambing dan sekor lembu yang meragut rumput disembelih
untuk hari raya korban...
SALAM AIDIL ADHA...

Monday, October 15, 2012

lokasi kamera perangkap laju AES

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, secara umumnya ramai yang sudah mengetahui kebiasaannya kamera perangkap kelajuan (speedtrap) ini selalunya di letakkan di bawah jejantas di lebuhraya dan sebagainya, Tapi sekarang bukan hanya di bawah jejantas tetapi ada juga kamera perangkap kelajuan yang dipasang walaupun di jalan yang sibuk di bandar raya seperti Kuala Lumpur dan sebagainya.

Berikut diberikan Senarai Lokasi Pemasangan Kamera Perangkap Kelajuan/ Speed Trap Di Jalan Raya Malaysia yang telah dipasang oleh pihak PDRM:

Moga dapat menjadi panduan ketika pulang kekampung halaman DIHARI RAYA HAJI nanti...


PLUS North Bound (ke Utara)
* Di bawah jambatan di kira-kira 456km, Sg Buloh simpang.
* Di bawah jambatan di kira-kira 459km, Bukit Lanjan interchange.
* Di bawah restoran jejantas di Sg Buloh.
* Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
* Di bawah jambatan di 296.5km, persimpangan Bangi.
* Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian.
* Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang. 


PLUS South Bound (ke Selatan)
* Di bawah papan tanda pada kira-kira 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
* Di bawah jambatan selepas simpang Subang pada 11.3km.
* Di bawah jambatan di 22km, simpang Bukit Lanjan
* Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
* Di bawah jambatan di 302.8km, persimpangan Kajang.
* Kira-kira 1km selatan persimpangan Bangi
* Di 296.5km and 297km, persimpangan Bangi
* Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Nilai Utara .
* At 285.5km dan 285.8km, persimpangan Nilai Utara.
* Pada pembahagi pusat 251.8km dan 253km selepas simpang Senawang .
* Selepas simpang Alor Gajah at 213.9km, sebelah taman tema air.
* Di halangan kanan pada 198.4km.





Elite Central Link East / North Bound
* Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
* Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.


Elite Central Link West / South Bound
* Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
* Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling
flyover.90km / h


NKVE East / North Bound
* 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
* Di sebalik halangan kemalangan di sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta,di 24.9km 80km/h
* Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km NKVE West / South Bound
* Di sebalik halangan di sebelah kiri apabila keluar tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h sahaja!
* Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h sahaja!
* Dari Jln Duta, di terowong Sg Buloh persimpangan-Y, 22km.
* Di sebalik halangan n di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
* Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
* Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.


Kesas East Bound
* Di bawah jambatan di 44.8km, turun bukit yang selepas simpang Puchong.


Kesas West Bound
* Di tepi Sg Besi Tol Bound Timur. Kuala LumpurCity
* Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.


Klang
* Jalan antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km kilometer batu. 70km / h sahaja!


Pantai Timur
* Tanda Jalan di Karak lebuh raya adalah tidak mencukupi terutamanya di simpang Y; jika anda unfamilar, pergi perlahan.
* East terikat, turun bukit dijalankan selepas Raub persimpangan.
* Maran, 60km / h zone.
* Paya Bungor, 70km / h zone.


Perangkap Hadlaju DI JOHOR South Bound
* Persimpangan Tangkak.
* Di bawah jambatan selepas Yong Peng Utara persimpangan
* Pada 97.3km.
* Persimpangan Ayer Hitam
* Persimpangan Sedenak


Perangkap hadlaju DI PERLIS, KEDAH DAN PULAU PINANG


North Bound
* Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
* Sebelum Perwaja Steel.
* Sg Petani persimpangan.
* Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.


South Bound
* PenangBridgeisland akhir. Had laju 80km / j.
* Kira-kira 2 km sebelum Juru Toll Speed ??had 90km / j.


Perangkap HADLAJU DI PERAK North Bound
* Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, Simpang selepas Kamunting.
* Di bawah jambatan di 204.3km, selepas simpang Kamunting.
* Di bawah jambatan di 208km, sebelum simpang Junction.
* Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum simpang Kamunting.
* Ipoh Vista Point pada kira-kira 263km. Had laju 80km / j.
* Di bawah jambatan di 271km,simpang utara Ipoh .
* Di bawah jambatan di 274.4km, simpang utara Ipoh South .
* Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai .
* Di bawah jambatan di 296km, Gopeng.
* Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Sungkai.
* Di bawah jambatan di 353km, Sungkai .
* Di bawah jambatan di 373km, Slim River.


South Bound
* Di bawah jambatan di 199km, sebelum simpang Kamunting simpang.
* Di bawah jambatan di 241.9km, at Kalau Kangsar.
* Di bawah post tanda di 296.1km, sebelum Gopeng.
* Di bawah jambatan di 297km, Gopeng .
* Di bawah jambatan di 300km, selepas simpang Gopeng.
* Di bawah jambatan di 308.6km, selepas Gopeng .
* Di bawah jambatan di 372.6km, di SlimRiver.


Sabak Bernam
KM. 64 T / INTAN – KLANG,
KM. 62 T / INTAN – KLANG,
KM. 60 T / INTAN – KLANG, (KM.60 Sg.Nibong)
KM. 54 T / INTAN – KLANG
Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
SUBANG JAYA KM 8,5 L / RAYA ELITE,
Bentong KM40 L / RAYA KL-Karak,
Spt (B / Mertajam) KM 142,6 LRUS,
Hulu SELANGOR (KKB), KM 400 LRUS,
S / RIVER (B / SANDAKAN) KM 122 JLN IPOH-K/LUMPUR


JALAN PERSEKUTUAN
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang – Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras







Lain-lain
1. Kilometer 1.13.5th Lebuhraya Ayer Keroh
2. Kilometer 33 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan;
3. Kilometer 81 jalan Jerangau-Jabor;
4. Kilometer 51 Jalan Alor Star-Butterworth;
5. Kilometer 85.5th Jalan Kuala Lumpur-Ipoh;
6. Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
7. Kilometer 15 Jalan Tampin-Segamat;
8. Kilometer 36 Jalan Kuantan-Kemaman;
9. Seksyen 57, Jalan Kota Tinggi-Sg Rengit;Kilometer 10.184th Jalan Johor Bahru-Kuala Lumpur;
11. 83 Street dan kilometer 62 Gua Musang-Kuala Krai;
12. Jelutong Expressway di Pulau Pinang

Wednesday, October 3, 2012

AWAS TEKTIK KOTOR PENJENAYAH

satu tektik kotor penjenayah yang mengambil kesempatan memperdaya gadis-gadis terutama pelajar sekolah.Jangan mudah mengambil minuman atau makanan daripada sesiapa samada yang dikenali ,lebih-lebih lagi yang tidak dikenali.Gambar tersebut menunjukkan cara air kotak disuntik dengan bahan penghayal dan digam(seal) semula supaya kelihatan seperti asal sebelum diberi kepada pemangsa. Sebarkan!

Saturday, September 29, 2012

TERIMA KASIH CIKGU

 Cerita dua sahabat 

Leha : Ehhhh…. Anak siapa yang menangis dari tadi tu..?
Senah : Anak cikgu Peah.. Kenapa…?

Leha : Kesian budak tu, mak dia tak ada ke…?
Senah : Mak dia pergi sekolah, anak yang kecik tu suami dia la yang tengok-tengokkan...

Leha : Biar betull…. Malam-malam macam ni pun pergi sekolah jugak…?
Senah : Yea lah… anak orang lain nak exam dia pulak yang bertungkus lumus. Biasanya buat kelas tambahan la tuuuu…. Lepas tu sembahyang hajat pula untuk anak-anak muridnya.

Leha : Tapi cikgu balik awal kan….?
Senah : Balik awal? Isshh….. kalau cikgu balik awal, kenapa anak aku petang baru
balik…? Tak kan lah anak aku belajar dengan tukang kebun sekolah kot…?

Leha : Maksudnya cikgu pun balik lewat petang jugak la ehhhh…?
Senah : A’ahh… Si Joyah jiran aku yang mengasuh anak cikgu peah tu cakap.
Cikgu Peah awal pagi dah pergi sekolah, lewat petang baru balik. Ada aktiviti pulak kat sekolah pada belah petang. Masa datang ambik anaknya tu, Si Joyah cakap muka Cikgu Peah dah tak bermaya… Kesian tauu…. Balik rumah tanda buku budak-budak plak, time exam lagi teruk sebab kena tanda kertas exam budak.

Leha : Nasib baik aku bukan cikgu… kalau tak, ngamuk laki aku tu….
Senah : Alaaa…. Hari minggu pun bukan lekat di rumah, aku tengok dia di skolah juga. Ada saja program di sekolah tu… heerrrmm.. kadang2 anak aku sendiri pun tak ikut program tu… tak larat katanya nak ikut program kat skolah tu… penat katanya. Tertanya-tanya juga aku yang cikgu ni tak penat ke..?

Leha : Tapi…. Cikgu kan banyak cuti….. budak cuti sekolah.. cikgu pon cuti kan…
Senah : Si Joyah cakap kat aku… Masa cuti sekolah pun dia kena jaga anak cikgu Peah. Si Joyah cakap cikgu-cikgu kena datang jugak buat kelas tambahan untuk murid yang nak exam. Tak pun kena hadir pelbagai kursus…

Leha : Habis tuu… bila masa cikgu Peah dapat lepak macam kita ni…?
Senah : Alaaa…. Dia lepak ngan budak-budak kelas dia je la kot….. budak-budak tu dah macam anak dia dah… pada dia lah budak2 tu mengadu kalau ada masalah…

Leha : Kenapa ada orang cakap jadi Cikgu rileks jer…?
Senah: Alahai…. Kalau Cikgu tu rileks, kenapa ramai budak yang dapat Cemerlang? Budak-budak tu pandai sendiri ke? Haaa… anak engkau si Fatihah yang masuk Universiti tu….Engkau ke yang ajar dan tanda buku dia kat umah…..?

Leha: Hehehehe…. Mana sempat aku nak ngajar anak aku kat umah… Lagipun anak aku kan ramai, 4 orang… Pening nak melayan karenah diorang tu….
Senah : hahahhahaha……

Leha : Kenapa kau gelakkan aku….?
Senah : Engkau tu baru 4 orang anak dah tak larat nk layan… Cikgu Peah tu berpuluh-puluh anak dalam kelas dia, bukan takat pening, aku rasa dah hancur kepala dia kot…. Hehehehe…. Tapi… seramai mana pun dia masih lagi dapat layan budak-budak tu dengan baik …. Itu baru satu kelas.

Leha : Ehhhh… engkau cakap cikgu layan budak-budak dengan baik, habis tu… yang Si Dollah pergi mengamuk kat sekolah hari tu apa kes…?
Senah : Alaahhh…. Laki aku cakap, Si Dollah tu memang begitu. Cepat sangat naik angin. Dengar sangat cakap anak dia tu… manjakan anak tidak bertempat

Leha : Maksud engkau?
Senah : Pasal hari tu la… dia pergi marah2 cikgu cakap cikgu cubit anak dia. Anak aku cakap kalau cikgu rotan pon memang patut… anak dia nakal. Selalu ganggu kawan-kawan kat sekolah… pastu kurang ajar plak tu kat cikgu. nak jadi gangster agaknya anaknya tu… Macam mana nak suruh anak jadi baik, baru cubit mak ayah dah bising… ntah-ntah ayah ngan anak pun sama je…..

Leha : Susah jugak ehh jadi cikgu ni. Tengok aku ni.. balik kerja duduk kat rumah
dah boleh rileks.. kat tempat kerja pun tak ada tekanan… Fuhhh…. Untung aku dapat kerja bagus…
Senah : Macam mana engkau boleh dapat kerja bagus macam sekarang ni..?

Leha : Laaaa….. aku kan berpendidikan tinggi…. Kat sekolah dulu… aku kan selalu dapat result exam yang cemerlang…
Senah : Ohhhh…. Ingatkan engkau belajar kat rumah sorang-sorang.. rupanya engkau pun blaja kat sekolah jugak dulu yeaa….

Leha : Engkau ni… saje nak kenakan aku…...

Friday, September 21, 2012

call 046461234

046461234

It is claimed that after you dial the number, you'll hear a girl's sad voice repeating something like "Jai Jian le" 再見了.
And you won't be charged for the call.

First I tot this is just another lame prank, getting other to bombard the victim's phone with countless calls. But after reading through other posts, all those who have tried heard the similar voice, then it will just disconnect itself.

OK, so out of curiosity, I dial the number using my hand phone. There wasn't any toot-toot ... toot-toot like other land line phone, but I heard the "Jai Jian Le" instantly, and it repeated until the line got disconnected. My first impression it was actually a recorded caller ring tones.

So here's a few things I found it's weird:
- the number clearly is a land line number, a Penang number, but land line got caller ring tone meh?
- I ask my friend to call at the same time while I'm still at the line, he also heard the same thing.
- Some other forumers claim they have heard different things like, "do you want to come accompany me?" in mandarin.
- Some heard it's a malay guy or a malay girl's voice.


So if you want to try... try at your own risk

rumors are this is the last voice recorded by a girl before she commit suicide.

Lelaki Paling Busuk Di Dunia Tidak Mandi Selama 38 Tahun

Giler. Tak mandi seharian pun dah rasa badan ni mcm org minyak. Kailash Singh, 66, dari India tidak mandi selama 38 tahun..!! Beliau berkata pada tahun 1974, selepas baru berkahwin beliau mahukan anak lelaki. Seorang sami memberinya jaminan bahawa beliau akan mendapat anak lelaki jika tidak memotong atau membasuh rambutnya. Kini setelah 38 tahun, rambut dreadlock nya adalah sepanjang 6 kaki dan beliau kini 7 orang anak. Kesemuanya perempuan..!!! Walaupun begitu beliau masih berharap untuk mendapatkan anak lelaki walaupun umurnya telah meningkat. Beliau masih percayakan sami itu dan masih tidak mahu mandi. Lantak kau laaaa
jangan mara arrr...

Friday, September 14, 2012

Samsung Bayar Saman Apple USD 1 Billion Guna Syiling 5 Sen Sebanyak 30 Trak!


lebih daripada 30 trak yang dipenuhi dengan syiling 5 sen tiba di ibu pejabat Apple di California.
Pada mulanya, pengawal keselamatan yang melindungi kemudahan menyangka ia dialihkan ke tempat yang salah, tetapi beberapa minit kemudian, Tim Cook (Ketua Pegawai Eksekutif Apple) menerima panggilan dari Samsung Ketua Pegawai Eksekutif menjelaskan bahawa mereka akan membayar $ 1000000000 dolar untuk denda baru-baru ini dengan yang diutuskan terhadap Selatan syarikat Korea dengan cara ini.
Apa yang lucunya adalah dokumen yang ditandatangani tidak menetapkan kaedah pembayaran tunggal, jadi Samsung berhak untuk menghantar kepada pencipta iPhone sedolar bilion seperti yang mereka fikirkan terbaik.                                                                                                                                                                Lee Kun-Hee berkata, ia adalah taktik kotor, menyebabkan Pihak Apple sakit kepala kerana mereka perlu untuk memohon untuk mengira semua wang itu, dan memeriksa jika ia adalah lengkap dan cuba untuk mencari bank bagi mengira semua duit yang telah dihantar oleh pihak Samsung.
Lee Kun-hee, Pengerusi Samsung Electronics, memberitahu media bahawa, syarikat itu tidak akan takut oleh sekumpulan “Geeks dengan gaya” dan bahawa jika mereka mahu bermain kotor, mereka juga tahu bagaimana untuk melakukannya.
Anda boleh menggunakan syiling anda untuk membeli minuman di mesin sedikit untuk hidup atau mencairkan syiling untuk membuat komputer, itu bukan masalah saya, saya sudah membayar mereka dan memenuhi undang-undang.
Sejumlah 20000000000 syiling, telah disampaikan dan berharap untuk menamatkan persengketaan .

Tuesday, September 4, 2012



Penyanyi rap Korea Selatan, PSY yang melonjak popular hanya kerana tarian kuda dalam muzik video Gangnam Style di YouTube mendedahkan kisah tentang tarian tersebut, lapor portal hiburan kpopstarz.com . 

Menurutnya, tarian itu dihasilkan selepas parti untuk konsertnya diadakan di Daegu pada tahun lalu. 

Dia yang berbadan gempal dan berusia 34 tahun memberitahu, selepas partinya, terdapat satu persembahan bakat dengan wang sebagai ganjaran untuk pemenang. 

"Setiap orang menyukainya (tarian kuda itu) dan mereka merakamkan dan memberikan saya wang," katanya. 

Ketika ditanya berapa jumlah wang yang diberikan kepadanya, PSY berkata: "Jumlah wang itu? Anda mahu saya menyatakan di tempat awam?" 

Dia kemudian ketawa selepas memberikan jawapan tersebut. 

Populariti PSY melonjak di Amerika Syarikat selepas muzik videonya itu dimuat naik pada Julai lalu. 

Beberapa penyanyi terkenal seperti Katy Perry, Robbie Williams dan Britney Spears mengagumi tarian tersebut. 

Pengacara hos bual bicara popular di AS, Jay Leno turut membuat tarian tersebut semasa dia mengendalikan program terbitan stesen NBC itu. 

Lebih 88 juta orang telah menonton klip muzik video PSY itu. TERMASUK LA AKU.....

KOD RAHSIA DALAM TELEFON ANDROID


Bagi anda yang memiliki telefon pintar yang menggunakan sistem Android, pasti anda tidak tahu kod rahsia disebalik sistem Android ini. Ia memang tiada di dalam manual telefon pintar anda malah di internet juga. 

 1. Tests


- *#*#0588#*#* – Ujian jarak sensor
- *#*#2664#*#* – Ujian skrin sentuh
- *#*#2663#*#* – Versi skrin sentuh
- *#*#0*#*#* – Ujian LCD
- *#*#0673#*#* OR *#*#0289#*#* – Ujian melodi/irama
- *#*#0842#*#* – Ujian peranti (Device) [Ujian getaran dan ujian latar]  
- *#*#3264#*#* – Versi RAM
- *#*#0283#*#* – Paket Loopback
- *#*#232331#*#* - Ujian Bluetooth
- *#*#232337#*# - Tunjukkan tempat peranti Bluetooth
- *#*#232338#*#* – Tunjukkan tempat MAC Wifi
- *#*#1472365#*#* - Ujian GPS
- *#*#1575#*#* - Satu lagi ujian GPS
2. Mendapatkan Maklumat Firmware. 
- *#*#1234#*#* – PDA dan telefon
- *#*#1111#*#* – Versi FTA SW 
- *#*#2222#*#* – Versi FTA HW  
- *#*#44336#*#* – PDA, Phone, CSC, Build Time, nombor Changelist 
- *#*#4986*2650468#*#* – PDA, Phone, H/W, RF Call Date 
3. Sokongan 
- *#*#273283*255*663282*#*#* - Menu di mana anda boleh membuat fail sokongan anda
4. Mode Perkhidmatan 
- *#*#197328640#*#* - Anda boleh menukar settings atau jalankan ujian dalam mode perkhidmatan 
5. Tukar ”End Call / butang Power" 
- *#*#7594#*#* - Tukar “End Call / butang Power dalam telefon anda
6. Reset Telefon 
- *2767*3855# – Digunakan untuk reset semula telefon anda kepada setting yang asal. Berhati-hati kerana kod ini mampu memadamkan semua file dan setting anda sebelum ini.
- *#*#7780#*#* - Menjalankan semula setting yang asal selepas di reset dan membuang akaun Google yang di simpan di dalam telefon anda, muat turun aplikasi, sistem dan data-data aplikasi dan setting.
7. Maklumat mengenai telefon anda. 
- *#*#4636#*#*- Tunjukkan kepada anda: informasi bateri, sejarah bateri, maklumat telefon, dan statistik penggunaan.

Saturday, May 5, 2012

SEABREACHER Y.KAPAL SELAM MIRIP IKAN PAUS





Jika anda pernah menonton filem Free Willy (diterbitkan pada tahun 1993) anda pasti kenal dengan paus pemangsa berwarna hitam dan putih yang ada dalam filem berkenaan. Post kali ini kami bukan hendak berkongsi tentang filem berkenaan tapi kami nak tunjukkan gambar Seabreacher Y, kapal selam pelbagai fungsi yang menyerupai rupa paus berkenaan.